Taart.... wie houdt daar nou niet van?
 
Heerlijk om de geur van een versgebakken taart door je huis te ruiken, laten afkoelen, en te kiezen voor een lekkere vulling! Daarna begint het leukste werk! Het versieren van de taart met marsepein.
Ik maak geen geboetseerde figuren op de taart, maar dat staat zeker nog op mijn lijstje om te gaan proberen. Omdat ik nog niet zo lang bezig ben met bakken wil ik hier vast laten zien waar ik ervaring mee heb.
 
De vullingen:
 
Voor de eerste laag is het handig om te kiezen voor een lekkere jam, aardbei, abrikoos, 4 vruchten en noem maar op.
 
Daarna komt er een laag met een aparte vulling in.
 
*Bonbonbloc vulling! Mijn absolute favoriet!
* limoenbavarois, heerlijk fris.
* Sinaasappelcreme.
* Bastognekoekjesbotercreme.
* Oreokoekjesbotercreme.
* Mergpijpjesvulling.
 
Het lijstje met smaken wordt steeds langer, wil je graag een taart bestellen met een vulling die er niet bij staat, dan kun je gewoon een berichtje sturen en gaan we proberen dit toch mogelijk te maken. Doe dit wel bijtijds, want het is natuurlijk een hobby!
Omdat ik bakken als hobby doe heb ik jammer genoeg niet een kast met alle maten bakblikken. Maar we komen er samen vast wel uit.
 
De keuze is
 
Een taart van 20 cm voor 10 personen.
Een taart van 23 cm voor 14 personen.
 
Taarten gedecoreerd met marsepein en met een speciale vulling erin zijn erg machtig, daarom wordt het aantal personen anders berekend dan met bijvoorbeeld een appeltaart.
Bij een appeltaart is het handig om punten te maken. Bij een marsepeinen taart is het makkelijker om stukken te maken. Daardoor gaan er meer stukken uit 1 taart.
Eventueel is er een snijschema beschikbaar zodat je er zeker van bent dat iedereen een lekker stukje taart kan proeven! 
Houdt er rekening mee dat bestellingen (voor taart minimaal 2 weken van te voren bestellen) opgehaald kunnen worden op een samen te overleggen tijdstip.